середу, 25 березня 2020 р.

Оголошення

Шановні педагоги!  
27 березня 2020 року відбудеться семінар вихователів закладів дошкільної освіти  ДИСТАНЦІЙНО за посиланням https://doshkilyapetrovo.blogspot.com/p/blog-page_75.html
Прошу ознайомитися з матеріалами, залишити коментарі, пропозиції, поділитися досвідом, заповнити спільну презентацію.

17 коментарів:

  1. Добрий день шановна Валентина Григорівна ! Працюю разом з вами дистанційно. Ознайомилася з матеріалами семінару на тему. " Дитина в природничому довкіллі."Дуже сподобались коротенькі поради методиста Петрівського ДНЗ Стець Юлії Вікторівни за допомогою казочки, спостережень, перегляду мультфільмів, бесід .... ми навчаємо дітей любити цінувати і оберігати природу та її ресурси. Сподобались також слайди заняття " Сторінками червоної книги України."" Дидактична гра " Знайди квітку." Дякую за організацію цікавого семінару.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Петрівський ДНЗ №1 " Рудана". Вихователь Колісник Н.О. І Вам також дякую за співпрацю.


      . Зичу натхнення та успіхів у нашій нелегкій захоплюючій справі навчання і виховання дошкільнят.

      Видалити
  2. Балахівський ДНЗ.Вихователі Коробка О.І.,Чудна Ю.М. З задоволенням ознайомилися з матеріалами семінару на тему "Дитина в природничому довкіллі".Цікаві, змістовні заняття, дидактична гра.ВВажаємо, що особливо в наш час необхідно формувати у дітей екологічно доцільну поведінку, бажання берегти красу природи. І у ношому дошкільному закладі силами вихователів та дітей зберігаються та відновлюються рослини з Червоної книги: сон-трава, підсніжники.Дякуємо за організацію семінару.

    ВідповістиВидалити
  3. Екологічне виховання - одне з основних напрямків в системі освіти. Залучаючи дітей до тісного спілкування з природою, до пізнання світу рослин і тварин, ми, дорослі сприяємо активному розвитку у них таких якостей як доброта, терпіння, працьовитість, милосердя.
    Вдячна всім працівникам Володимирівського ДНЗ "Малятко" за цікавий, змістовний семінар-практикум. Шкода, що ми не змогли побачити такі чудові заняття. Всім бажаю доброго здоров'я, прекрасного настрою.
    Колектив Луганського ДНЗ "Сонечко"

    ВідповістиВидалити
  4. Вихователь Луганського ДНЗ "Сонечко" Платошина Т.В.
    Добрий день, шановні колеги!
    Екологічне виховання є болючим питанням людства, особливо в наш час. А дитячий садок - це перша сходинка в вихованні маленьких землян. Тому дякую колегам за гарний матеріал, цікаві заняття. Бажаю всім міцного здоров'я.

    ВідповістиВидалити
  5. Новостародубський ДНЗ 1 ”ДЗВІНОЧОК” вихователь МАНЖОС Т.В Уважно переглянула матеріали семінару.Дуже актуальна тема,адже з дошкільного ми привчаємо дітей любити природу, розуміти довкілля. Заняття дуже змістовні, гарні,які можна використати в своій роботі.Дякую, всім міцного здоров'я і процвітання.

    ВідповістиВидалити
  6. Вітаю шановні колеги! Залучаючи вихователів до перегляду семінару я також переглянула всі матеріали. Приєднуюсь до коментарів колег щодо того, що екологічне виховання один з важливих напрямків в роботі з дітьми. Адже саме ми з вами закладаємо ті перші цеглинки з яких потім складається ЛЮДИНА і тому всі ми хочемо щоб ці цеглинки були без щербинок. І на мою думку дитина, яка вміє любити і берегти природу виросте дійсно ЛЮДИНОЮ. Хочу подякувати всім колегам, які надали цікаві та змістовні матеріали на семінар - Сердюк В.Г., Стець Ю.В., колективу Володимирівського ДНЗ. Актуальну пам'ятку не тільки для дітей, а й для дорослих підготувала методист Стець Ю.В., цікаво організовано гурткову роботу у Володимивівському ДНЗ. Всі матеріали готові для викортстання в роботі. Сподіваюсь, що наступний семінар буде вже не дистанційним. Всім бажаю гарного настрою, натхнення.

    ВідповістиВидалити
  7. Новостародубський ДНЗ "Дзвіночок".Вихователь Алієва Т.М. Переглянула з цікавістю матеріали семінару. Екологічне виховання е досить важливою і актуальною темою сьогодення. Схиляюся до думки що саме з дошкільного віку треба формувати поняття у дітей про бережливе ставлення до природи та вчити малюків взаємодіяти в гармонії зі світом природи. Дякую методисту Пеирівського ДНЗ Стець Юлії Вікторівній за поради. Сподобалася дослідницька діяльність гуртка "Чомучки". В своїй роботі теж використовуємо такі методи особливо прогулянки та дидактичні ігри. Дякую колегам за підготовку цікавого заняття. Всім бпжаю здоров'я та творчої наснаги.

    ВідповістиВидалити
  8. Новостародубський ДНЗ 1 " ДзвIночок" вихователь Мороз Т. С. Переглянувши матерIали семIнару хочу вIдзначити змIстовнIсть теми. Даже саме в душкIльному вIцI ми прививаем любов до приходи. Ми садимо квIти, дерева,город. I дIти роблять це з задоволенням. Дуже цIкавi занятия, використанно богато дидактичного матерIалу.Дякую за спIлкування,всIм успIхIв в роботI.

    ВідповістиВидалити
  9. Серед важливих проблем сучасності, що турбують людство, особливо виділяються екологічні. Увесь світ зіткнувся з глобальною екологічною кризою. Ця проблема потребує негайного вирішення. Тому серед багатьох напрямів освітньої роботи з дітьми дошкільного віку екологічна освіта набуває дедалі більшої актуальності.
    Основою формування свідомого ставлення до природи є знання про неї, усвідомлення себе активним суб’єктом природи, суб’єктом світу, у якому живе дитина. Актуальною в наш час є проблема формування екологічної свідомості та екологічної культури дошкільників. Про це свідчить робота всього педагогічного колективу Володимирівського ДНЗ «Малятко».
    Хочемо подякувати, всім причетним до підготовки матеріалу, за такий великий змістовний цікавий та пізнавальний матеріал. Педагоги поєднали на заняттях безліч методів та прийомів для ознайомлення, закріплення знань дітей з природи та екології. Матеріали семінару є готовими для практичного використання у роботі.
    Всім гарного настрою та здоров’я.
    З вдячністю та повагою педагоги Петрівського ДНЗ «Колосок».

    ВідповістиВидалити
  10. Червонокостянтинівський ДНЗ "Сонечко" вихователь Дудко Н.А.
    Вітаю, шановні колеги!Тема, якою поділилися вихователі Володимирівського ДНЗ "Малятко" є дуже актуальною та потрібною.Адже саме з раннього дошкільного віку треба в дітей закладати любов та бережне відношення до природи, її багатств, виховувати екологічну культуру повелінки в приролі. Бо людина і природа дуже тісно взаємопов'язані між собою. Ми з вами працюємо з дітьми, а діти ніби "губка" поглинають все, що їм закладається в дитинстві: любов, доброта,милосердя, піклування та турбота про природу, бажання її берегти для майбутніх поколінь.
    Я вдячна всім педагогам Володимирівсьного ДНЗ"Малятко" за цікавий , змістовний семінар. Я теж використаю деякі елементи практичної діяльності в своїй роботі. Дуже сподобалось використання дослідницької діяльності для успішного закріплення матеріалу.Дякую за цікаве доповнення до семінару та наданий матеріал Стець Ю.В. та інформаційно-просвітницьку роботу Сердюк В.Г.
    Педагогічному колективу дитячого садочка бажаємо міцного здоров'я, творчих успіхів та процвітання.

    ВідповістиВидалити
  11. Добрий день,Зеленський ДНЗ.Вихователь Л.В.Шелест - ознайомилася з Вашим доступним,цікавим матеріалом семінару.Ваш досвід з задоволенням буду використовувати в своїй роботі вважаючи його найважливішим та актуальним аспектом сучасності.В нашому садочку ми з дітками з великим захопленням в літній період залучаємось в процес зібрання лікарських рослин і доповнюємо таким чином наш гербарій,формуючи правила культурного поводження у природі.Використовуємо на заняттях.Ні малюнок,ні фото не можуть дати кращого уявлення про рослину ніж сама добре засушена рослина.Вчимося розуміти взаємозалежність:здорова планета-здорова природа-здорова людина.Дякую за позитивні емоції,бажаю всім здоров'я,терпіння,професійних вилетів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вибачте, професійних взлетів (помилка в написаному тексті)

      Видалити
  12. Доброго дня, шановні коліжаночки! Відразу хочу подякувати за гарну можливість познайомитись із чудовим досвідом роботи шановних колег Володимирівського ДНЗ "Малятко" на таку актуальну екологічну тематику, як «Дитина в природному довкіллі за Базовим компонентом дошкільної освіти». Адже кожний етап семінару був цікавим та інформаційним, що дало змогу поповнити власний досвід та знання, згадати про вимоги щодо реалізації завдань освітньої лінії «Дитина в природному довкіллі» Базового компонента дошкільної освіти, а також ще раз переконатися в професіоналізмі, творчості та любові до нашого такого цікавого та не простого покликання, як навчання та виховання дошкільняток. Не залишу без уваги конструктивні, збагачені цікавинок та сюрпризних моментів заняття. Із задоволенням переглянула матеріали дослідницької діяльності гуртка "Чомусики" та гру "Знайди квітку". Дуже вдячна! З вашого дозволу, обов'язково використаю опрацьований матеріал в своїй роботі. Всім гарного настрою, оптимізму та міцного здоров'я в такий нелегкий для нас час!

    ВідповістиВидалити
  13. Доброго ранку колеги! Щиро дякую за Ваші коментарі, розуміння актуальності проблеми семінару. Ви маєте ще можливість опрацювати матеріали та поділитися власним досвідом роботи з означеної проблеми, розмістивши інформацію на спільній презентації. Дякую усім відвідувачам сторінки "семінари". Усім міцного здоров`я, творчих успіхів.

    ВідповістиВидалити