четвер, 22 жовтня 2020 р.

 Постійно діючий семінар керівників закладів дошкільної освіти

         21 жовтня 2020 року у комунальній установі «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» відбувся постійно діючий семінар керівників закладів дошкільної освіти з проблеми «Розвиток професійної компетентності керівника  закладу в умовах реформування дошкільної освіти». Методичний захід проведено дистанційно у сервісі ZOOM.

 У ході семінару звернуто увагу педагогів на те, що важливим показником професійної компетентності керівника є його здатність об’єктивно оцінювати свої знання, уміння, якості, постійно самовдосконалюватися, володіти технологіями менеджменту. Перш ніж керувати іншими, керівнику необхідно навчитися керувати собою.

Професійна компетентність керівника закладу дошкільної освіти ще більш актуальна у період реформування та необхідності підвищення якості дошкільної освіти.

Керівників ознайомлено із листами Міністерства освіти і науки України щодо проведення оцінки якості дошкільної освіти за шкалою дослідження ECERS, що дозволяє оцінити якість дошкільної освіти відповідно до міжнародних стандартів.

 На семінарі розглянуто питання  щодо організації роботи з підвищення кваліфікації педагогів, охоплення дошкільною освітою дітей від 3 до 5 років.

 

 




Немає коментарів:

Дописати коментар